mandag 25. juli 2011

Créme Brûlée

Denne nydelige desserten er faktisk fantastisk enkel å lage også!

Dette trenger du:

▪ 1 vaniljestang

▪ 2 dl kremfløte

▪ 2 dl melk (jeg bruker helmelk)

▪ 75 gr sukker

▪ 4 eggeplommer (ikke kast hvitene, de kan brukes til masse annet godt!)

▪ Brunsukker til brenning


▫ Snitt vaniljestanga på langs og skrap ut frøene
▫ Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljestang + frø
▫ Avkjøl blandingen
▫ Pisk eggeplommene lett og bland dem godt sammen med resten av røra
▫ Sil blandingen over i former og sett dem i en dyp langpanne
▫ Fyll vann opp til ca 1/3 av formene
▫ Stek midt i ovnen på 150 °c i 30-40 min. til de kjennes faste. Mine måtte steke i over en time...

Avkjøl og sett i kjøleskapet - gjerne over natten.

Dryss med brunsukker og brenn det med en torch like før servering.

















Nyt :)


(og si i fra hvis jeg har skrevet noe feil/glemt noe!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar