tirsdag 19. juli 2011

Barnehageulykker

Hørte på P4 i dag at hver dag er det 60 barn som skader seg så alvorlig i barnehagen at de må til lege eller tannlege. Dette er jo helt sinnsykt. 15 000 barn i året! Hvordan kan dette være akseptabelt? Joda, greit nok, ingen har vondt av ett skrubbsår eller ti, men når det er så galt at barnet må til legen, eller har ødelagt tennene, da har det gått litt for langt.

Ett enkelt søk på VG-nett får opp flere dødsulykker, og ulykker som har endt opp med at friske og raske smårollinger har blitt invalide! Er virkelig så dårlig oppsyn i barnehager at unger kan henge etter halsen i en snor i flere minutter uten at noen legger merke til det?

Etter all barnehageutbyggingen de siste årene kan det virke som det har blitt lite kvalfisert personale igjen til å passe på de små... Eller, det vil si, det er vel like mange som før, om ikke flere, men det er mange flere barnehageplasser, så det blir mindre kompetent personale per barn. Dette er en veldig trist utvikling, og noe bør gjøres for å stoppe den, så foreldre kan føle seg trygge på at barna kommer hele hjem fra barnehagen.

Jeg mener ikke å kritisere noen her, men noe er feil når sånt kan skje!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar